Sienų tinkavimas kitaip - armavimas

 Sienas pradžioje galvojau tinkuoti, o šį darbą patikėti tinkuotojams. Tačiau pritrūkus pinigų nuprendžiau tinkuoti pats. Nusipirkau 1 maišelį cementinio tinko ir nutinkuoti plotą kur statysis kondicionieriaus vidinis blokas. Labai nesiseke lipdyti, sieną nugruntavau, bet pusė tinko tiesiog nukrenta ant žemės. Nusprendžiau sienas armuoti, nes klijus tepti su šukomis galima gana lygiai.. 

 
Vidinių sienų virš 150 kvadratų. Turėjau šukas nuo blokelių klijavimo 8mm. Sakoma geriau 10mm šukų dantų dydis, nes uždėjus tinkliuką gausis tinko sluoksnis apie 5mm.  



Sienos buvo gana lygios. todėl armuoti nebuvo sunku.

Prieš pradedant armuoti su tarka nutarkuoji didžiausius klijų guzus arba kitus blokelių nelygumus. Dujų silikatas gerai šveičiasi ir švitriniu popieriumi, todėl galima palyginti ir "žirafa" jei turi. Didžiausias minusas tokio darbo, kad reikėjo štrobuti visiems kabeliams griovelius. Bet dujų silikate nesunkiai darosi. Užarmavus, jau naują štrabą sunkiau daryti dėl tinkliuko.

Šukomis padengi 1-2 tinkliuko pločio ruožą. Mano tinkliukas  "Briko" 1.1m pločio, todėl tinkuoju maždaug du blokelius - pagal plotį 1,2 metrus.

Klijavau su "Knauf Klebespachtel P". Pamėginau dar Kreisel ir Sacred klijus. Skirtumo nepastebėjau. Pigiausas - Knauf, tai jį ir pirkau. Limpa labai gerai. Gruntavau sienas "PRO stuck primer" gruntu. Brangus, už kibirą apie 40 eurų. Vieno kibiro neužteko :(.

Gavosi lengvai tinkuojamamos sienos už kvadrato kaina tinkliukas (0,8eur)+armavimo mišinys(2,3 eur)+gruntas (0,5 eur) = 3,6eur. Kainos 2023metų galas. Gavosi nepilnai 600 eur. Dar pirkau glaistuklę didesnę ir liniuote.

Nutinkavus armavimo mišinys šiek tiek traukiasi, todėl atsikartojo blokelių raštas ir reiks daugiau glaistyti. Galima nespėjus isdžiųti po maždaug 4 val papildimai palyginti papildomu sluoksniu. Glaistosi gana gerai, gaunasi gana lygus ir glotnus paviršius. Reikia tik neužmiršti ant rytdienos nutrinti su špakliute gavusius guzus, šašus kol pilnai nesukietėjo.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Apdaila, dailylentės

Sąramos ir žiedas