Biudžetinės gipsines lubos ir pertvaros

 Lubas galvojau lubas sukti tiesiai ant medinių tašų 45x45, bet jie gana lygus gavosi, tai nusprendžiau daryti metalinį karkasą iš metalinių berods lenkiškų profilių 0,05cm storio. Nėra tvirtumo etalonas, bet dvigubai pigesni nei Knauf. Darytas viengubas karkasas, gal ir klaida, bet siūlės dar nesutrukinėjo. Dėtas 40cm tarpais. Šlaitinėms luboms naudojau laikiklius po kuriais priklijavau profilio izoliuojancia juostą.

 Pravedžiota elektra ir vedinimo lankstūs ortakiai, pastatyti dufuzoriai. Taip pro kraksas lengvai telpa 75 diametro lanksrus ortakiai, nes tarp tašų reiktų pirkti plastikinius kvadratinius. Kambariuose po perdanga pritvirtinau pigią difuzinę plėvelę, kad vata laikytųsi perdangoje, gal mažiau dulkės.


 
Gipsas viengubas (dvigubo gali ir karkasas nelaikyti)

Gipso siūles glaisčiau IGIS J glaistu ir Knauf KURT juosta, kuri labai gerai limpa, nepalika burbulų, tik gana stora, todėl skersinių siūlių vietos gana išstorėja. 
 
Patarimas, siūles pirma be juostos užglaistyti ir tik antrą kartą glaistant dėti juostą, nes uždėjus iš pirmo karto gana stipriai idumba siūlė su juosta. Panaudojus paprasta popierinę juosta idubimo vietoje liko oro tarpas, su KURT juosta idubo kartu ir juosta ir nesijaute oro. (Gal tvirtesnė tik juosta). Ši juosta gavosi jau nebe biudžetine, nes rulonas kainavo apie 18 eurų, kai paprasta popierine iki 10 eur.

Pertvaros darytos karkasinės kai kurios su 5cm profiliais, tualeto pertvara 10+5cm profiliais palepiant tualeto bakeli rėme. Profiliai taip pat lenkiški. Sienos iš viengubo gipso ir OSB plokštės. Ties durų anga vietoj profilių panaudotas  45x45 tašas. OSB sudėjau visur, ėmiau 12mm storio su špuntu ir netaikiau butinai sujunkti ties profiliu. OSB kaina jau kritusi ir gavosi beveik identiška gipso kartono kainai.

Montuojant OSB butina išsigręžti šiek tiek į plokštę grąžtu paslėpti galvai, nes naudoti profiliai labai ploni ir greitai prasisuka varžtas, dar galima naudoti brangius OSB skirtus varžtus, tokių net nebandžiau, nes varžtų jau turėjau.


Norėjau daryti šešėlinę siūlę, bet pamėginus nesigavo greitai daryti, tai nusprendžiau tarpą užpūsti sandarinimo (elastinėmis) putomis, uždėjau kampinę popierinę juostą. Tikiuosi laikys. Kur susijungė su mūru, ant nupjautų putų uždėjau akrilo.




Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sienų tinkavimas kitaip - armavimas

Apdaila, dailylentės

Sąramos ir žiedas