Kainų augimas, Rostverkas

 2021 metų pavasarį prasideda kainų augimas, ypač polistirolo. Taip pat po kelių mėnesių stipriai auga medienos kaina. Už SIP skydus esu sumokėjęs avansą apie 5000eur., dar pasitikslindamas parašau laišką pardavėjui ar viskas bus gerai, ar kaina nesikeis. Patvirtina, kad rezervavę viską pas tiekėjus ir bus gerai. Taip pat sutartyje nurodyta, kad likus porai mėnesių iki pristatymo reikia sumokėti antrą įmoką už medieną. Noriu sumokėti dabar, nes ruošiasi kaina kilti. Nuramina, kad ima medieną dideliais kiekiais ir taip pat viskas rezervuota. Nusiraminau.

Kaip tik prasideda pamatų pirmas etapas ir padaromi poliai.

Namą noriu statyti vasara, kad mažiau sulytų skydus, todėl skydus užsakiau vasarai. Tačiau 2021m Birželio mėnesį gaunu el. laišką kur apgailestaudami negali pagaminti skydų, nes tiekėjai įsipareigojimų negali įvykdyti. Apima ir neviltis ir pyktis. Bet ką dabar daryti, pamatistai tuoj pradės daryti rostverką, o čia tokia situacija. Pasiūlau skirtumą dalytis per pusę, bet įmonė nesutiko. Paėmė principai viršų ir atsisakau, nes matau pas konkurentus jau kainos darosi pigesnės. Matant medienos kainų kilimą, nusprendžiu statytis namą iš blokelių. Noriu statytis Kubinio metro namą, bet... poliai netinka.

Reikia tęsti pamatų darbus, medžiagos pamatams supirktos,ką daryti.


SIP skydų įmonė pasisiūlo pakeisti esamą projektą į mūrinį. Sutinku, nors norėjau tiesiog statyti pagal esamą projektą, manau būtų laikęs Dujų silikato blokelius ir taip, nes gautas projektas beveik niekuo nesiskyrė, tik buvo platesnis pagal blokeliu plotį iš 20cm į 25 cm. 

 Rostverko darbai tęsiami








Daryti iš Finfoam XPS, spėjo šiek tiek kaina padidėti, bet nedaug. Armatūrą, taip pat spėjo nusipirkti. Todėl pamatus įsirengė 2021m. iki kainų kilimo už 5500 eur. kiek atsimenu tik antras pylimas betono pabrango.









Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sienų tinkavimas kitaip - armavimas

Apdaila, dailylentės

Sąramos ir žiedas