Apdaila, dailylentės

 Apdaila medinė, pasirinktos termo medienos dailylentės. Pamačiau video, kai sakoma, kad jų dažyti nebūtina, tik dėl spalvos - suviliojo. Mano paskaičiavimais, lauko dailylentės kainuoja pie 10 eur. kvadratas, ir dar dažyti reikia, tai kainuotų apie 5 eur. Termo medieną pasirinka B klasės, kas gavosi panaši kaina, kaip pramoniniu būdu dažytų dailylenčių. Dailylentės - "Rūta".

Pirmi bandymai - džiugūs. Kai tik baigiau karkasą daryti, prisukau kelias lentutes vos ant kelių varžtelių, pasižiūrėti, kaip atrodo - "liuks".

Varžtai nerūdijančio plieto 4x40. Dalį paėmiau paprasta galva, o dalį terasinius su mažesne galva (mažiau matosi, bet medieną pritraukia prasčiau).

Žiūriu - gražu. :D Pradėjau nuo lango, nzn kodėl.
Kitą dieną pradėjau nuo kampo, tiksliau tęsiau montavimą, suvesdamas ir patį kampą.
Kampe teko susiautinti lentelę, pavyko iš antro karto, nes viską pjausčiau lidlo diskiniu pjūklu, nuvažiavau į šoną :D. su juo pradžioje sukiai sekėsi pjauti tiesiai išilgai medienos.


Į pagalbą atskubėjo tėvukas, darbai įgavo pagreitį ir padarėm per dieną sieną visą priekį, taip pat atvežė pjovimo stakleles, jomis gal ir ne greičiau, bet tiksliau pavykdavo atpjauti lenteles, ypač sudurimus, nes ties aukčiausia vieta neužteko dailylenčių aukščio.
Dailylentės labai lengvai pjaunasi, yra lengvos, ir labai švelnios, gal net šiek tiek slidžios. Puikiai dirbosi ir be pirštinių ir be pašinų. Virš langų ir apačią nusipjausiu vėliau.
Toliau tęsiau darbus priekyje. Aukštis nedidelis, greitai dedasi lentutės. beveik visos vienodos "easy".
Kitas šonas dėjosi gana gerai, ties vidurių yra langelis, todėl junkti lentų reikėjo mažiau.
Kopėčias patobulinau pritvirtindamas putoplasto, nes mediena gana mikšta ir raižosi.

Galiausiai liko šiaurinė pusė, ją teko dalinai kas antrą eilę durstyti. Sujungimus padariau ne vienoje eilėje, iš tolėliau nlb matosi, kad sudurta.


Pabaiktos dailylentės, smagu. Darbas su dailylentėmis patiko.




Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sienų tinkavimas kitaip - armavimas

Sąramos ir žiedas