Sienų šiltinimas

 Kaip ir pradiniame SIP projekto variante norėjau vėdinamo fasado, arba klijuoti klinkerio plyteles. pasidariau sąmatą, kurioje polistirolo kaina aukštumose ir vata yra beveik dvigubai pigesnė (laikas kai EPS kaina buvo kosminė). Vata taip pat turi geresnes akustines savybes. Dariau dvigubą medinį karkasą iš 50x100 tąšų.

Sienos horizontaliai prisuktos "Sraigtas įleidžiama galva akytam betonui 8,5x165, RUSPERT, HAMMERJACK" varžtais. Pradžioje pasidariau medienoje skylutes su grąžtu, nes bandant tiesiai suktis, tąšas neprisispaudžia, o  sienoje prasisukus varžtui jis nebelaiko. Varžtai patiko, retu sriegiu, nereikia daryti skylutės blokelyje, nes dar blogiau laiko, tik nereikia perveržti.
Prie blokelio tąšą priklijavau poliuretaniais klijais, puikiai užpildo tarpus tarp  blokelių ir tašo.

Pirkta vata Was50 ji kieta, patiko tokią dėti. Tik pastebėjimas, kai kurių pokų kraštinės vatos plokštės gana mikštos, o viduryje labai kietos. Vata sudėta į karkasą gana standžiai, tikrai nekrenta. Tačiau dirbti su vata nepatiko, nes graužia, dulka. Naudojau respiratorių, bet dulka į akis, o užsidėjus akinius, labai rasoja, dėl respiratoriaus. Su polistirolu dirbti daug maloniau.
 
 
Vata 120x60, todėl atstumą tarp karkasų dariau 59cm. Pasidariau porą pagaliukų taip išlaikydamas pastovų atstumą.
Difunės plėvelės liko nuo stogo dengimo, ją panaudojau pirma.
  
Kurį laiką iki apdailos namelis negavo pilnai šviesos :D
 
  
Frontonus daryti buvo sunkiausiai, nes aukštis didesnis, reikia daugiau pasiruošti iš anksto.Kad lengviau viršų pasiekčiau pasidariau tarp murtšių letą - ale stalažą, labai palengvino darbą.

Kai pradėjau daryti vertikalų karkasą supratau, kad mano stalažas labai siauras ir sudėjus vatą vos telpu :D
Rytinė namo pusė daryta pati paskutinė. Dirbosi daug greičiau.

Pritrūkai 6m ilgio tąšų, teko durstyti.

Sudėjau difuzinę plėvelę. Nusipirkau pradžioje vienokią, pritrūkau, tai greitai nusipirkau dar kitos, tik kitokios spalvos :D

Buvo daromas dvigubas karkasas, nes lentučių norėjau statmenai :)











 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Apdaila, dailylentės

Sienų tinkavimas kitaip - armavimas

Sąramos ir žiedas