Stogo konstrukcija

Stogo darbus pradėta daryti nuo sijos, ant kurios gulsis Gegnės. Projekte buvo sija numatyta 150x150 tąšas, bet kokį man pasirodė sunku būtų užsikelti sunku be krano vienam. Nusprendžiau visą siją suklijuoti is poliuretaninių klijų. Panaudotos tos pačios gegnės 50x250. Sija gavosi 100x250 suklijuota poliuretaniniais klijais ir suvaržyta ilgasriegiais.

Sija atremta į 150x150 neaukštas kolonas, liko nuo mūrtašių.
Pradėtos pirmosios gegnės dėti.
Išsilygiavau kolonas su "makaronais" 25x50
Medieną inpregnavau Gerlitis rudu impregnantu (kaina vuvo tą pati ir žalio, bet šis pasirodė man gražesnis.)
Sudėtos gegnės.
Palypėjau ant kalnelio, kag geriau matytųsi vaizdas. Labai didžiavausi


Pradėjau trumponti gegnes, bet darbai sustojo, nes sugedo parkside diskinis pjūklas. (žalias pjūklas, kiti įrankiai juodi su 5m garantija atlaikė viską kuo puikiausiai, o šis buvo tik žalias, pigesnis) Tik po mėnesio naują atvežė kurjeris, tai pabaigiau su benzopjūklu.

Gegnės papildomai sustyguotos ir taip suformuotos lubos, nes antrasolė bus 159cm aukščio. sukalta po 4 vinis kiaurai ir kitame gale užlenkiant ir po vieną ilgasriegį.

Namo sienos bus šildomas vata ir kad ištiesinti gegnes susidėjau intarpus, prie jų po to pritvirtinau dvigubo karkaso tąšus.
Kolonas ir siją sutvirtinau kampuočiais, taip pat poliuretaninių klijų užpyliau.
Gegnes pradžioje prisitvirtinau L laikikliais iš vieno šono.
Kai jau išsilyginau gegnes, tada prisukau gegninius laikiklius. L formos laikiklių jau ir nebenuimiau. Gal ir sviestas sviestuotas, bet tie L formos laikikliai buvo pirti su didele nuolaida, radau senukuose, likuti po kelis centus ir susigundžiau. Taip po 1 eur už dėžutę ar maišelį prisipirkau vinių. Projekte buvo nupiešti L formos laikikliais, bet su gegniniais laikikliais man buvo lengviau susireguliuoti gegnes.
Viršus sujunktas tiesinėmis plokštelėmis ir L formos laikikliais į siją. nzn ar reikalingi abu, projekte taip nupiešta.
Gegnėms ligiuoti išsitiesiau šniūrą, bet mediena nekalibruota, tai leidau paklaida iki 1cm.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sienų tinkavimas kitaip - armavimas

Apdaila, dailylentės

Sąramos ir žiedas