Stogo šiltinimas

 Stogą tarp gegnių šiltinti galvojau vata.  Šiek tiek liko vatos nuo fasado ir užteks kokiems 60 proc pirmam sluoksniui. Stogo plotas apie 100kv. Gegnės 25cm storio. Vatos reikia bent 35cm vatos, kaip apšiltinti papildomai? Pasidariau lentelę su skaičiavimais: pigiausia dėti papildomą karkasą ir dar 10cm vatos, kaina apie 950 su mediena, vata, varžtais, plėvele.Varža gaunasi apie 8.7. Antras būdas: karkasas 5cm, 5 cm vata ir 3 cm PIR plokštės. Vien PIR plokštės gaunasi kaip praeito viso sumuštinio, o darbo dvigubai. Varža tokia pati apie 8.7 Trečias būdas: dėti 5cm PIR ant gegnių tiesiai, bet varža sumažėja iki 8.2. Kaina vien PIR plokščių apie 1200 eur. Varžtai juostos, ir kaina sieks 1300-1400 eur. 

 

Pamėginau dėti vatą į stogą ir po tos dienos supratau, kaip man nepatinka vata, kaip ji dulka ir kad naudosiu 5cm PIR. Turėtas likutis buvo kietos vatos paroc was50, ji puikiai kaikosi tarp gegnių, tik plotis netiko - 60cm, todėl teko kiekvieną lapą siaurinti iki 57cm.

Norėjau kietesnės vatos, maniau geriau laikysis tarp gegnių. Radau akcijinės Rockwool superrock premium vatos,  kuri aprašoma kaip pusiau kieta. 

Bet ši vata visai nesilaiko, lyginant su Paroku was50. Paroką reikia sulaužyti norint išimti, o Rokvulas iškamba ir kartais iškrenta. :(
Teko greitai nusipirkti virvę, ėmiau pirmą pasitaikiusią ir prišaudžiau kabėmis, darbai tęsiasi. :)


Vata sudėta, ieškau PIR plokščių.

























Nusipirkau PIR plokščių 5cm storio po nepilnai 10 eur už kvadratą.
Prisukau pirmą plokštę, patiko, gali dirbti be kaukės.


Plokįtes tvirtinau su medvasčiais 5x100 su metalinėmis poveržlėmis.

Klijavau su montažiniais klijai tarpusavyje.

Turėjau pigiai pirktų tąšų 45x45, jais pritvirtinau ir gerai prispaudžiau PIRą. Po tašu dėjau gipso profilio izoliacinę juostą.
Siūles užklijavau folijos juosta, bet nepatiko, nori atlipti.
Horizontaliai klijavau garo juostą, tikiuosi geriau laikys.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Apdaila, dailylentės

Sienų tinkavimas kitaip - armavimas

Sąramos ir žiedas